Saturday, 22 August 2015

TIPS RAMBUT GUGUR SHAKLEE

ASSALAMMUALAIKUM :)

Rambut GUGUR mesti menjadi mimpi ngeri kan ? Akma pun kadang bila rambut gugur je mesti dalam dilema . Dalam hati mesti tanya aku ni ada penyakit ke ? hahaha dengar macam kelakar kan  ? Tapi percaya lah memang kenyataan .

Pemakaian tudung yang tebal dan kerap kadang  mampu menyebabkan rambut kita ni tak bernafas tau. Bila tak bernafas pori pun jadi TERTUTUP , BERMINYAK , mulah lah timbul macam ketulan JERAWAT di kepala , ada pula KELIMOMO haaaa lepas tu garu - garu rambut pun tercabut / gugur sebab nya akak tak kuat .

Tapi alhamdulilah penggunaan SET RAMBUT SHAKLEE mampu atasi nya . Makan makanan yang seimbang kaya dengan protien & zat besi.

~ESP : ESP adalah serbuk protine. Kekurangan protine menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi perlahan. Pastikan awak makan cukup protein agar rambut  tumbuh lebih cepat dan sihat.

~Bcomplex: Salah satu punca rambut gugur adalah disebabkan tekanan emosi. Bcomplex adalah vitamin anti stress yang membantu untuk memberi perasaan tenang. Kandungan utama vitamin B3 adalah berguna untuk membaiki aliran darah pada kulit kepala, vitamain B6 pulak untuk mengelakkan rambut dari gugur. Vitamin B12 juga memainkan peranan untuk elak rambut gugur. kesimpulannya kelebihan bcomplex sangat banyak untuk masalah rambut gugur~Vitalea: Multivitamin untuk memastikan badan kita sentiasa mendapat vitamin yang mencukupi.

~Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal.Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan. Zink boleh menguatkan folikel rambut  dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut. 
 Long Lasting Finishing Spray 
- "Medium hold" memastikan gaya rambut tidak berubah
- Memberikan perlindungan UV
- Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.

Revitalizing Shampoo
- Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
- Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
- Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

Purifying Shampoo
- Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
- Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
- Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

Replenishing Conditioner
- Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
- Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
- Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

Lightweight Conditioner
- Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
- Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat
- Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus 

Nourishing Scalp Treatment 
- Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
- Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi awak daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
- Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.Formula tanpa bilas memudahkan awak menggunakan dan menggayakannya.
- Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.


BERJAGA LEBIH BAIK DARI MERAWAT  :)


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi Akma di:

Nur Fadziatul Akma binti Fachroedin

♥ whatsApp : 01123780862

♥ Emel : thasusa95@yahoo.com

♥ Instagram : shaklee_akma 


CARILAH SID SHAKLEE YANG MAMPU MEMBANTU AWAK BUKAN HANYA INGINKAN DUIT DARI AWAK 


No comments:

Post a Comment